20 år som dansker i udlandet

Livet som dansker langt væk fra alt det kendte: At bo i udlandet er spændende, anderledes og for mange en drøm der aldrig bliver til virkelighed. Jeg fik muligheden for to år i Finland der førte mig videre til 18 år i Asien.

Eventyret og dagligdagen:  Livet i Asien var et eventyr med en lang række spændende oplevelser ikke bare i mødet med de eksotiske lande men også i mødet med det internationale liv. Men livet i Asien var også dagligdagen med en masse udfordringer  uden de trygge rammer.

Danskheden, det internationale og børn: Undervejs fik jeg to børn der voksede op i det internationale miljø i Asien hvilket gav udfordringer i forhold til danskheden, dansk kultur og det danske sprog.

Deltagerprofil

Foredraget er for alle der har interesse i at høre om hvordan det er at bo i mange år langt væk fra Danmark og hvilke overvejelser man løbende gør sig. Det er for:

  • Foredragsklubber
  • Højskoler
  • Gymnasielle uddannelsinstitutioner
  • Skoler og uddannelsesinstitutioner

Indhold

Indholdet tilpasses den enkelte gruppe og aftales på forhånd med arrangøren så vi er sikker på at budskabet rammer plet, men vi kommer blandt andet rundt om følgende:

  • Det at bo i så forskellige lande som Finland, Singapore og Filippinerne
  • Det internationale liv og forskellige kulturer
  • Danskheden og tilknytningen til Danmark
  • Det omvendte kulturchok ved at komme ”hjem”

Foredraget går ikke i dybden med de enkelte lande men på hvordan det er at bo ude. Foredrag om landene i Asien kan I finde her: 

Foredragsformater

2 Timers foredrag

Foredrag med pause

Det gængse format

2 timers formatet passser de fleste både foredragsklubber men hvis I har specielle ønsker eller noget I plejer, så er det ikke noget problem.

Spørgsmål

Jeg besvarer rigtig gerne mange spørgsmål som jeg plejer at afsætte tid til i slutningen af foredraget.

Skræddersyet

Jeres løsning

Tilpasset jeres behov

Skal formatet passe ind i en sammenhæng hvor 2 timers formatet ikke er det bedste så tilpasser vi det bare.

Udvidet indhold

Foredraget kan indgå i temadage eller det kan udvides til at omfatte mere om landene i Syd- og Sydøstasien. Der er mange muligheder og jeg har meget stof på lager, så spørg endelig.